FELLESDEL 13.00 – 13.55
13.00 – 13.40
Keynote Marit Krogtoft , førsteamanuensis i pedagogikk ved Nord Universitet og førstelektor i norsk som andrespråk ved OsloMet.
Marit Krogtoft argumenterer for at læringa hos elever og studenter vil være bedre, mer effektiv og morsommere hvis vi arbeider med hele kroppen, lar sansene få være en del av læringa og klarer å legge til rette for at elevene kan sanse det de skal lære. I foredraget vil Krogtoft gi eksempler fra norskfaget.
13.40 – 13.45 Info om Seilet
13.45 – 14.00 Pause
PARALLELLE SESJONER 14.00 - 16.00
Hvordan kan man legge til rette for at elevene kan tegne sammen og lage en felles tegning i stort format? I prosjektet “Frihet i fri strek” skulle elevene bruke egen individuell strek i felles komposisjon. Mona Brekke, kunstner og tidligere lærer på KDA-linjen, deler av sin erfaring med tegning i undervisningen.
Perspektiver på hvordan kunstneriske tilnærminger til undervisning kan forløse potensial hos enkeltelever og i gruppen. Å arbeide ut ifra gruppens kropp og tilstedeværelse i rommet, vil både muliggjøre at hele gruppen har en meningsfull plass i undervisningen og vil gi materiale til et kreativt arbeid med et unikt uttrykk, hvor alle «stemmer» får klinge inn. Det vil bli gitt eksempler på arbeidsmåter og tilnærminger i lys av overordnete perspektiver på viktigheten av kunst i skolen.
Foto: Marte Glanville/Kulturtanken
Konserter og teaterforestillinger i DKS gir elever og lærere kunstopplevelser. Vi som publikum kan være ganske uforberedt på hva vi møter, selv om vi har lest infoen fra DKS på forhånd Hvordan kan lærere gi elevene støtte til å sette ord på kunstopplevelsene og reflektere rundt dem? Kanskje kan vi også bruke det vi har opplevd som en del av undervisningen? Det trenger vi lærere å være forberedt på, og øve oss på. Få et innblikk i hvordan på denne fagsesjonen.
Med Tone Cronblad Krosshus, førstelektor i drama og teater og prosjektleder for piloten DKS i lærerutdanning på USN
Rektor Hans-Marius Christensen og faglærer i kunst og håndverk, Hege Meyer ved Ringstabekk ungdomsskole skal snakke om tverrfaglige prosjekter og vil komme inn på planleggingsprosess, gjennomføring, hvilke fag som involveres, arbeidsfordeling og organisering.
Foto: Knut Bjerke/Budstikka
Foredragsholdere: Øyvind Husebø og Anders Rønningen er aktuelle med boka Kulturforståelse i musikkfaget. Begge er musikkpedagoger ansatt ved Universitetet i Sørøst-Norge.