Skoleforestillinger og musikal
jan.
30.
3:00 p.m.15:00

Skoleforestillinger og musikal

Inspirasjon, tips og gode råd for lærere som skal sette opp teaterforestillinger eller musikal med klassen eller trinnet. 

Ekeberg skole i Oslo presenterer: 

  • Organisering og gjennomføring av forestilling på 4. trinn
    Hvordan jobbe med uttrykksformen band-mimé.
    Klassene får utdelt hver sin scene som de jobber med. En lærer med overordnet regiansvar setter det hele sammen til en forestilling med hele trinnet. 

  • Organisering og gjennomføring av musikal som avslutning på 7. trinn
    Storskala prosjekt med kostymer, rekvisitter og kulisser. Ledes av skolens kultur-modul-lærere.

  • Eksempler på hvordan bygge opp undervisningsøkter med øvelser i forestillingsarbeidet - eller for å bygge videre på det. 

Kursholderne er Ida Westvig og Sabina Kina Mrich som jobber som lærere ved Ekeberg skole i Oslo. Ida har master i drama- og teaterkommunikasjon og PPU. Sabina har bachelor i drama- og teaterkommunikasjon, PPU og norsk. Begge fra OsloMet.

Arrangør: Drama- og teaterpedagogene

Vis arrangement →
Tegne sammen - erfaringsdeling fra en tegneworkshop med elever
jan.
30.
2:00 p.m.14:00

Tegne sammen - erfaringsdeling fra en tegneworkshop med elever

Hvordan kan man legge til rette for at elevene kan tegne sammen og lage en felles tegning i stort format? I prosjektet “Frihet i fri strek” skulle elevene bruke egen individuell strek i felles komposisjon. Mona Brekke, kunstner og tidligere lærer på KDA-linjen, deler av sin erfaring med tegning i undervisningen. 

Innleder: Mona Brekke, kunstner og tidligere lærer på Kunst. Design og Arkitektur (KDA)
Arrangør: Kunst i Skolen

I samarbeid med Kunst i skolen lagde Mona en workshop der elevene med fri strek skulle uttrykke begrepet “frihet”. Erfaringene fra workshopen var blant annet at elevene ble motiverte av å skape noe sammen, og at de fikk et annet eierskap til den felles komposisjonen. Å tegne rett på veggen var også en ny erfaring.

Elevene fikk først møte kunst av blant andre Tom Hatlestad, Ai Weiwei og Mona Brekke selv, til inspirasjon og refleksjon. I samhandling med andre i samme komposisjon kan det oppleves som om man har frihet innenfor noen rammer, på samme måte som i et samfunn. 

Tegneworkshopen ble et tverrfaglig prosjekt der elevene måtte reflektere både kunstfaglig og samfunnsfaglig mens de tegnet på veggen. Resultatet ble en 10 meter lang veggtegning.

Vi håper at denne fagsesjonen vil inspirere deg til å sette i gang ditt eget prosjekt med fokus på tegning og samhandling.

Mona Brekke er utdannet sivilarkitekt ved NTNU og billedkunstner ved kunstakademiet i Bergen (KHiB). Hun jobber som sivilarkitekt, utøvende billedkunstner med utstillingsvirksomhet og kunstprosjekter i det offentlige rom. De siste 5 årene har hun undervist ved Edvard Munch VGS: Kunst, design og arkitektur(KDA), og før det ved Nesbru VGS.

Vis arrangement →
Kunsten å være i bevegelse.
jan.
30.
2:00 p.m.14:00

Kunsten å være i bevegelse.

Perspektiver og øvelser for undervisning som kan gi elevene kroppslig trygghet, sosial forståelse og åpne for kreativt/kunstnerisk arbeid.

Innleder
: Josefin Winther
Arrangør: SANS - Senter for dansepraksis

Josefin Winther er låtskriver og artist, og studieleder for bachelorgraden i sosialpedagogikk på Steinerhøyskolen. Hun vil dele perspektiver på hvordan kunstneriske tilnærminger til undervisning kan forløse potensial hos enkeltelever og i gruppen. Å arbeide ut ifra gruppens kropp og tilstedeværelse i rommet, vil både muliggjøre at hele gruppen har en meningsfull plass i undervisningen og vil gi materiale til et kreativt arbeid med et unikt uttrykk, hvor alle «stemmer» får klinge inn. Det vil bli gitt eksempler på arbeidsmåter og tilnærminger i lys av overordnete perspektiver på viktigheten av kunst i skolen. 

Vis arrangement →
Kulturforståelse i musikkfaget. Må vi egentlig drive med dette også da?
jan.
30.
2:00 p.m.14:00

Kulturforståelse i musikkfaget. Må vi egentlig drive med dette også da?

-Et foredrag om hvorfor og hvordan vi kan realisere det nye kjerneelementet i klasserommet.

Foredragsholdere: Øyvind Husebø og Anders Rønningen er aktuelle med boka Kulturforståelse i musikkfaget. Begge er musikkpedagoger ansatt ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Med Kunnskapsløftet ble musikklærerne introdusert for et nytt kjerneelement i faget sitt: Kulturforståelse. Øyvind Husebø og Anders Rønningen, begge ansatt ved Universitetet i Sørøst-Norge, ga nylig ut boka Kulturforståelse i musikkfaget. 

Boka presenterer både didaktiske utfordringer knyttet til undervisning og vurdering, forslag til konkrete undervisningsopplegg, og en mer overgripende drøfting av kulturforståelse som fenomen - i verden og i læreplanen. 

Husebø og Rønningen holder foredrag om temaet på Musikk i Skolens fagsesjon ved Seilets digitale fagdag. Hvordan - og hvorfor! - jobbe med kjerneelementet Kulturforståelse?

Vis arrangement →